Welke andere woordenreeks zit er in deze woordenreeks verstopt?

steeneiken, bosbes, lagere, lidmaat, latent, reebruin

Dit is de woordenreeks die we zochten

eikenbos, beslag, erelid, maatlat, entree, bruinsteen

Je bekomt deze reeks door elk woord in twee delen te splitsen.

recombinatie
De kleuren geven aan hoe de woorden in de bovenste reeks in twee delen kunnen gesplitst worden, waardoor onderaan een nieuwe reeks woorden ontstaat door telkens twee delen met dezelfde kleur samen te voegen. Merk op dat we voor de aanschouwelijkheid het eerste woord in de bovenste reeks ook achteraan de reeks herhaald hebben.

De verstopte woorden krijg je dan door telkens het tweede deel van een woord samen te voegen met het eerste deel van het volgende woord. Het laatste verstopte woord krijg je door het tweede deel van het laatste woord samen te voegen met het eerste deel van het eerste woord.

Opgave

Een samenraapsel is een woord dat samengesteld is uit twee delen die elk uit één of meer letters bestaan. De twee delen van een samenraapsel kunnen van elkaar onderscheiden worden omdat één deel in hoofdletters geschreven wordt en het andere in kleine letters: steenEIKEN of STEENeiken.

Door een reeks samenraapsels te recombineren ontstaat een nieuwe reeks woorden: het eerste woord is de samenstelling van het tweede deel van het eerste samenraapsel en het eerste deel van het tweede samenraapsel, het tweede woord is de samenstelling van het tweede deel van het tweede samenraapsel en het eerste deel van het derde samenraapsel, … en het laatste woord is de samenstelling van het tweede deel van het laatste samenraapsel en het eerste deel van het eerste samenraapsel.

We zeggen dat samenraapsel $$s$$ opgevolgd wordt door samenraapsel $$t$$ — of dat $$t$$ een opvolger is van $$s$$ — als het eerste deel van $$t$$ gelijk is aan het tweede deel van $$s$$. Bij het vergelijken van delen wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.

Als we de woorden die onstaan uit de recombinatie van een reeks samenraapsels ook noteren als samenraapsel van de delen waaruit ze samengesteld zijn, dan zien we een reeks opvolgers ontstaat. Als we bijvoorbeeld de reeks samenraapsels

steenEIKEN, bosBES, lagERE, lidMAAT, latENT, reeBRUIN

recombineren tot de nieuwe reeks samenraapsels

EIKENbos, BESlag, ERElid, MAATlat, ENTree, BRUINsteen

dan zien we dat steenEIKEN opgevolgd wordt door EIKENbos, EIKENbos door bosBES, bosBES door BESlag, ... en dat reeBRUIN opgevolgd wordt door BRUINsteen.

Gevraagd wordt:

Voorbeeld

>>> splitsen('steenEIKEN')
('steen', 'EIKEN')
>>> splitsen('LOOPTocht')
('LOOPT', 'ocht')

>>> recombineren(['steenEIKEN', 'bosBES', 'lagERE', 'lidMAAT', 'latENT', 'reeBRUIN'])
['EIKENbos', 'BESlag', 'ERElid', 'MAATlat', 'ENTree', 'BRUINsteen']
>>> recombineren(('LOOPTocht', 'ENDuro', 'LOOGden', 'KERven', 'TENgel', 'OVENvast'))
['ochtEND', 'uroLOOG', 'denKER', 'venTEN', 'gelOVEN', 'vastLOOPT']

>>> opvolgers('steenEIKEN', ['ERElid', 'MAATlat', 'steenEIKEN', 'BESlag', 'BRUINsteen', 'ENTree', 'bosBES', 'latENT', 'EIKENbos', 'lidMAAT', 'lagERE', 'reeBRUIN'])
['EIKENbos']
>>> opvolgers('streekBIER', ('gelOVEN', 'uroLOOG', 'OVENvast', 'denKER', 'ENDuro', 'KERven', 'vastLOOPT', 'TENgel', 'LOOPTocht', 'ochtEND', 'venTEN', 'LOOGden'))
[]
>>> opvolgers('voetBAL', ['balJUW', 'kuBUS', 'bamiBAL', 'BALkon', 'streekBIER', 'balSAMICO', 'BALLONvaarder', 'honkBALLER'])
['balJUW', 'BALkon', 'balSAMICO']

>>> schranken(['ERElid', 'MAATlat', 'steenEIKEN', 'BESlag', 'BRUINsteen', 'ENTree', 'bosBES', 'latENT', 'EIKENbos', 'lidMAAT', 'lagERE', 'reeBRUIN'])
(['BESlag', 'ERElid', 'MAATlat', 'ENTree', 'BRUINsteen', 'EIKENbos'], ['lagERE', 'lidMAAT', 'latENT', 'reeBRUIN', 'steenEIKEN', 'bosBES'])
>>> schranken(('gelOVEN', 'uroLOOG', 'OVENvast', 'denKER', 'ENDuro', 'KERven', 'vastLOOPT', 'TENgel', 'LOOPTocht', 'ochtEND', 'venTEN', 'LOOGden'))
(['denKER', 'venTEN', 'gelOVEN', 'vastLOOPT', 'ochtEND', 'uroLOOG'], ['KERven', 'TENgel', 'OVENvast', 'LOOPTocht', 'ENDuro', 'LOOGden'])