Bij Formule 1 wordt het aantal ronden dat tijdens een grote prijs wordt afgelegd bepaald als het kleinste aantal volledige ronden waardoor een afstand van 305 kilometer wordt overschreden. De enige uitzondering op deze regel wordt gevormd door de grote prijs van Monaco waarbij slechts 78 ronden afgelegd worden, goed voor een totaal van 260.52 kilometer.

formule 1
Formule 1-wagens scheuren door een bocht van de Indianapolis Motor Speedway tijdens de grote prijs van de Verenigde Staten in 2003.

Bij uitzonderlijke omstandigheden kan een wedstrijd vroegtijdig afgebroken worden. Zo is er de bijkomende regel dat een wedstrijd niet langer kan duren dan twee uur. Indien deze tijdslimiet wordt overschreden, dan wordt de wedstrijd beëindigd op het einde van de ronde die momenteel bezig is.

Invoer

Drie regels met daarop respectievelijk de naam van de grote prijs, de afstand $$a \in \mathbb{R}$$ (in kilometer) van één enkele ronde, en de gemiddelde tijd $$t \in \mathbb{R}$$ (in minuten) voor het afleggen van één enkele ronde onder de huidige omstandigheden.

Uitvoer

Een regel die aangeeft hoeveel ronden er moeten verreden worden voor de grote prijs die wordt beschreven in de invoer. Gebruik de tekst

De grote prijs van naam wordt verreden over r ronden (k km).

als template voor de omschrijving. Hierbij moeten de cursieve fragmenten ingevuld worden op basis van de gegeven en berekende informatie.

Voorbeeld

Invoer:

Brazilië
5.031
1.54178

Uitvoer:

De grote prijs van Brazilië wordt verreden over 61 ronden (306.891 km).

Voorbeeld

Invoer:

België
7.004
2.88772

Uitvoer:

De grote prijs van België wordt verreden over 42 ronden (294.168 km).

Voorbeeld

Invoer:

Monaco
3.340
1.13895

Uitvoer:

De grote prijs van Monaco wordt verreden over 78 ronden (260.52 km).