Maak een nieuwe Java Main Class met de naam Oef04. De main-methode van deze klasse schrijft de eerste 11 machten van 2 op het scherm, zodat er komt:
De 0de macht van 2.0 is 1.0
De 1de macht van 2.0 is 2.0
De 2de macht van 2.0 is 4.0
...
De 10de macht van 2.0 is 1024.0
Belangrijke opmerking vooraf: in Java kan je geen gebruik maken van ^ voor het berekenen van een macht. Het is ook niet zinvol om een gehele macht te berekenen met een wiskundige functie omdat die wiskundige functie ontworpen is om machten met reële exponent te berekenen en hierbij een reeksontwikkeling gebruikt (bijvoorbeeld voor $$2^{5.31}$$). Indien je dit gebruikt om een gehele macht te berekenen dan kan je dit vergelijken met een kanon bovenhalen om op een mug te schieten, want $$2^3 = 2\cdot 2\cdot 2$$. De juiste oplossing gebruikt een for-lus waarin je de opeenvolgende machten $$2^n$$ berekent. Daarbij zal gebruikt worden dat $$2^n$$ eenvoudig kan berekend worden uit $$2^{n-1}$$. Hiervoor zijn `recursieve berekeningen' nodig. Dit zijn berekeningen die een nieuwe waarde berekenen uit een vorige waarde (en dit meerdere keren herhalen). Bestudeer deze code:
double grondtal = 2;
double macht = 1;
macht = macht * grondtal;
macht = macht * grondtal;
macht = macht * grondtal;		     
Wat is de inhoud van de lokale variabele macht nadat deze code is uitgevoerd? Gebruik dit om de gevraagde code uit te werken. Merk op dat je slechts twee variabelen nodig hebt. Zorg er ook voor dat je niet te dikwijls dezelfde code hebt staan: werk met een lus.

Tot slot vervang je het hardcoderen van het grondtal (dit was 2) nu door input van de gebruiker. De output van het programma zal er dan exact zo uit zien:

Grondtal: 3.5
De 0de macht van 3.5 is 1.0
De 1de macht van 3.5 is 3.5
...
De 10de macht van 3.5 is 275854.7353515625

Opmerking
De kans bestaat dat je bij het runnen in NetBeans, het reële getal $$3.5$$ met een komma moet ingeven: $$3,5$$. Dit heeft te maken met `lokale afspraken'. Dit kan in de code gewijzigd worden, dat komt in de vervolgcursus aan bod. (Wie tijd over heeft, mag op zoek. De anderen gebruiken een komma bij input.)