Gebruik de class definities die je hiervoor hebt gecreëerd, en maak twee trekstapels. De eerste bevat de Ruiten 2, de Harten Heer, en de Klaveren 7 (in deze volgorde). De tweede bevat de Harten 4, de Harten 3, en de Schoppen 8 (in deze volgorde). Laat de twee stapels het spel “Oorlogje” spelen. Dit gaat als volgt: Trek de bovenste kaart van iedere stapel. De hoogste kaart van de twee wordt onderop de stapel waar hij vandaan kwam gelegd, en vervolgens wordt ook de andere kaart onderop die stapel gelegd. Het spel gaat door totdat slechts één stapel over is.

Hint: Met deze opzet duurt het spel 13 rondes, en de eerste stapel wint (dat moet wel, want de eerste stapel bevat een kaart die nooit door een kaart van de tweede stapel verslagen kan worden). Zie je wat een saai spel “Oorlogje” is? Waarom kinderen dit zouden willen spelen – met zelfs een volledige stok kaarten – is me een raadsel.

Merk op dat normaal het spel “Oorlogje” gespeeld wordt met speciale regels die optreden als twee kaarten met dezelfde waarde getrokken worden, maar in dit geval hebben alle kaarten een verschillende waarde dus die situatie kan niet optreden. Je hoeft dus ook geen rekening daarmee te houden, maar als je dat toch wilt doen, mag het wel.