In deze oefening wordt een eerste stap gezet om een price tracker te maken voor een website. Schrijf een functie zoek_prijs(html_string, munteenheid) die de prijs filtert uit een string met een stuk html en deze teruggeeft. De munteenheid voor de gezochte prijs wordt als tweede parameter meegegeven.

De tweede parameter munteenheid kan maar twee mogelijke waarden bevatten: EUR (euro) en USD (United States dollar). Als de munteenheid USD is, moet de prijs nog omgerekend worden naar euro (volgens de koers: 1 USD = 0.89194 EUR). De functie geeft een string terug, die de gevonden prijs bevat (in euro), afgerond op 2 decimalen, aangevuld met “EUR”. Als een verkeerde munteenheid opgegeven wordt of als de munteenheid niet gevonden wordt in de html_string dan wordt de tekst “fout” teruggegeven.

Je mag veronderstellen dat html_string maximaal één prijs bevat in de gevraagde munteenheid.

Let op: De getallen in html_string gebruiken soms decimale komma’s, terwijl Python graag decimale punten ziet staan. Vervang deze dus alvorens om te zetten naar een float.

Tip: Bekijk alle string-functies op de API

Voorbeelden

>>> zoek_prijs('<span class="sales-price js-sales-price"><strong class="sales-price__current">5.00 EUR</strong></span>',"EUR")
"5.00 EUR"
>>> zoek_prijs('<span class="sales-price js-sales-price"><strong class="sales-price__current">99,99 USD</strong></span>', "USD")
"89.19 EUR"
>>> zoek_prijs('<span class="sales-price js-sales-price"><strong class="sales-price__current">999,99 GBP</strong></span>', "GBP")
"fout"
>>> zoek_prijs('<div class="item_now_price" oriattrmin="0" oriattrmax="0" noworiprice="3.29" oriprice="3.29" oriprice3="3.02" oriprice10="2.95" oriprice30="2.9" oriprice100="2.83">1234,96 EUR</div>', "EUR")
"1234.96 EUR"