Je neemt de pendelbus naar de luchthaven en probeert een nieuwe vlucht naar je vakantie-eiland te boeken. Vanwege de storm zijn alle directe vluchten geannuleerd, maar er is een route beschikbaar om de storm te omzeilen. Je boekt die vlucht.

Terwijl je op vlucht aan het wachten bent, besluit je binnen te springen bij de Elfen van de Noordpool. Ze zijn een geheugenspelletje aan het spelen, en kunnen haast niet wachten om je de regels uit te leggen!

In dit spel zeggen de spelers om de beurt een getal. Ze beginnen om de beurt voor te lezen uit een reeks startgetallen. Daarna bestaat elke beurt er in om het getal te vinden dat volgt op het getal dat het laatste gezegd werd:

Na de startgetallen komt elke beurt er dus op neer dat de speler hardop ofwel het getal 0 zegt (als het laatste getal nieuw was) of een leeftijd (als het laatste getal een herhaling was).

Stel bijvoorbeeld dat de startgetallen 0,3,6 zijn:

(Het spel eindigt wanneer de Elfen het spelen beu worden of het avondeten klaar is, wat het eerst komt.)

Hun vraag voor jou is: wat is het 2020e getal dat zal gezegd worden? In het bovenstaande voorbeeld is het 2020e getal dat gezegd wordt 436.

Hier zijn nog een paar voorbeelden:

Opgave

Gegeven een reeks startgetallen, wat is het 2020e getal dat zal gezegd worden? Hiervoor ga je als volgt te werk:

Deze statische functie moet zich in de klasse Submission bevinden.

Voorbeeld

> Submission.recitation("0,3,6")
436
> Submission.recitation("1,3,2")
1
> Submission.recitation("2,1,3")
10
> Submission.recitation("1,2,3")
27
> Submission.recitation("2,3,1")
78
> Submission.recitation("3,2,1")
438
> Submission.recitation("3,1,2")
1836