Gegeven:

Na ‘Hello, World’, is het tijd om onze eigen naam te laten verschijnen op het veld. Wanneer je kijkt naar de syntax uit de vorige oefening, dan valt je iets op.

Code:

console.log('Hello, World'); 

Wat is de console.log juist?

console.log() is de functie die we gebruiken om iets te loggen of schrijven naar het scherm. Deze functie bevat géén hoofdletters. Wat we willen schrijven naar het scherm, plaatsen we tussen de haakjes. Wanneer de boodschap Hello, World op het scherm moet verschijnen, noteren we ‘Hello, World’ tussen de haakjes. Dus met de aanhalingstekens!

Met een console.log statement kunnen we dus iets op ons scherm laten verschijnen. Best handig, want soms wil je dat de gebruiker een stuk van de code, of uitkomst van een oefening,rekensom of functie,kan zien op het scherm.‘log’ of iets loggen komt van het woord: logboek. Een boek waar mensen, zoals bij een dagboek, de gebeurtenissen nauwgezet neerschrijven. De console is het scherm van de computer. Console.log wilt dus zeggen dat je iets naar het scherm wilt schrijven, of op het scherm laten verschijnen.

Gebruik je geen console.log, dan zal jouw code nog steeds werken, maar de uitvoer of output zal niet verschijnen op het scherm van de gebruiker. Zie het als een rekenmachine zonder LCD. Jouw berekening zal wellicht kloppen, maar als het resultaat niet op het scherm verschijnt, is het niet zo een handige rekenmachine!

Opdracht:


Cursus opgesteld door Robbe Wulgaert.

Meer informatie: www.robbewulgaert.be