Ik dank Allen B. Downey, die het uitermate sterke Python 2 boek Think Python: How to Think Like a Computer Scientist heeft geschreven. Ikzelf heb Python programmeren geleerd met dit boek, en ik heb het \(\LaTeX\) template van Downey’s boek gebruikt om mijn eigen boek te schrijven. Downey heeft recentelijk een Python 3 versie van zijn boek uitgebracht. Als je Engels voldoende beheerst en al een beetje bekend bent met programmeren, doe je er goed aan dat boek erbij te halen – het is gratis te downloaden.

Peter Wentworth heeft een Python 3 versie van Downey’s boek gemaakt. Zijn stijl van lesgeven is niet de mijne, maar ik heb een hoop informatie uit zijn boek gehaald, waarvoor dank.

Ik dank ook Guido van Rossum, die Python origineel ontworpen heeft. Ik ben gek op programmeren, maar slechts weinig programmeertalen zijn plezierig om te gebruiken. Python is zeer prettig in het gebruik, wat vooral aan Van Rossum te danken is.

Ik dank ook Ákos Kádár, Nanne van Noord, en Sander Wubben, die met mij gewerkt hebben aan een vroege versie van een Python cursus, waarop ik dit boek gebaseerd heb.

Ook dank ik de leden van Monty Python, wiens televisie en audio programma’s mij Engels hebben geleerd, en aan wie Python haar naam te danken heeft. Ik heb hier en daar vertalingen van stukjes van hun teksten gebruikt in demonstraties en opgaves in dit boek.

Ik dank Myrthe Spronck, die de website bij dit boek gebouwd heeft. De website is te vinden via http://www.spronck.net/pythonbook1.

Tenslotte dank ik iedereen die suggesties of correcties heeft ingestuurd (een lijst volgt hieronder).

Als je een suggestie of correctie hebt, stuur dan een email naar pythonbook@spronck.net2 (dat adres is natuurlijk niet bedoeld om vragen over programma’s te stellen – er zijn vele plaatsen op het Internet waar programmeerhulp geboden wordt), of een boodschap achterlaten op het forum http://www.spronck.net/forum3. Als ik een wijziging maak in het boek op basis van feedback, zal ik je naam in dit dankwoord opnemen (tenzij je aangeeft dat je dat liever niet hebt).