Kalender

Opgave

Schrijf een Python-programma dat een kalender genereert en afdrukt voor een specifieke maand in een opgegeven jaar. Maak gebruik van de ingebouwde calendar module in Python om de kalendergerelateerde bewerkingen te vereenvoudigen.

Specificaties

  1. Schrijf een functie print_month(jaar, maand) die de jaar en maand als argumenten (gehele getallen) gebruikt en een kalender voor de opgegeven maand afdrukt. Deze functie doet dit door respectievelijk de functies print_month_title(jaar, maand) en print_month_body(jaar, maand) aan te roepen.
  2. Schrijf een functie print_month_title(jaar, maand) om de titel van de kalender af te drukken, waarin de maandnaam en het jaar worden weergegeven. Deze functie drukt ook de scheidingslijn van de kop en de namen van de dagen van de week af (zie voorbeeld). Tip: Gebruik het object calendar.month_name om de naam van de maand te vinden op basis van het maandnummer.
  3. Schrijf een functie print_month_body(jaar, maand) om het lichaam van de kalender af te drukken, inclusief de dagen van de maand met de juiste opmaak. Voor deze functie kan de Python calendar module worden gebruikt!

Voorbeelduitvoer

Een voorbeelduitvoering wordt hieronder gegeven:

          June   1997
-----------------------------
 Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
                           1
   2   3   4   5   6   7   8
   9  10  11  12  13  14  15
  16  17  18  19  20  21  22
  23  24  25  26  27  28  29
  30   

Tips en Opmerkingen