Maak een nieuwe Java Main Class aan met de naam Oef02. Als de main-methode van deze klasse runt, komt er volgend gesprekje tussen computer en gebruiker op het scherm. De mogelijke invoer van de gebruiker vind je in het vet en schuingedrukt; dat is alleen om jullie het onderscheid tussen computer-tekst en gebruikers-tekst te tonen en moet je niet nadoen (dat kan ook niet). Let erop dat de gebruiker zijn invoer niet op een nieuwe lijn intikt. (Zoek daarvoor het alternatief van de methode System.out.println(...) dat geen nieuwe lijn neemt na het afprinten van de tekst die deze methode als argument meekrijgt.)
Dag, met wie spreek ik? Klaas Vaak
Dag Klaas Vaak!
In welk jaar ben je geboren? 1855
Dan ben je (of word je) dit jaar (2017) 162.
Gebruik een constante voor het huidige jaar, en initialiseer deze op 2017.

Kan je bij het runnen een volledige naam (voornaam en achternaam) inlezen? Wat is het verschil tussen de methodes next() en nextLine()?

Opmerking De klasse Scanner kan je enkel gebruiken indien het juiste import-statement toegevoegd wordt. Je krijgt in NetBeans allicht een foutmelding en een rode lijn onder je code. Lees de foutmelding aandachtig (ga met de muisaanwijzer boven het icoontje staan dat je in de marge vindt). Daarna zet je de cursor op de regel met de rode lijn en gebruik je Alt-Enter om een lijstje van mogelijke oplossingen voorgeschoteld te krijgen. Klik op de gewenste oplossing, en het juiste import-statement wordt bovenaan toegevoegd. Tot slot: als je de Scanner-klasse koppelt aan het toetsenbord mag je die ENKEL sluiten indien dit zeker de laatste keer is dat je in dit programma input vanop het klavier nodig hebt. Tip bij indienen Bij het kopiƫren van je code naar Dodona mag je het import-statement niet vergeten. En tussen de regels "public class Oef02 {" en "public static void main(String[] args) {" komt de constante.