Maak twee variabelen double kills en double deaths aan. Geef deze de waarden 7 en 8 respectievelijk. Bereken en toon vervolgens je kill/death-ratio.

Het resultaat wordt als volgt weergegeven:

Ik heb een kill/death ratio van [kill/deathratio].

Tip

Begrijp je waarom we best minstens één van beide variabelen in double zetten? Lees de waarschuwing van de voorman bij Expressies zeker nog eens na… Of test eens wat er gebeurt indien je met int zou werken.

Merk op dat het vreemd is dat je een niet-geheel aantal kills of deaths kunt halen als je met double werkt. Dat kan natuurlijk niet. Je kunt niet 2,5 keer dood zijn gegaan in een spel. In hoofdstuk 4 gaan we dit oplossen (en er dus voor zorgen dat kills en deaths wel als int kan blijven staan, maar we toch een double als resultaat voor de kdratio krijgen)

Tip 2

De k/d ratio is de verhouding tussen het aantal kills da je in een spel hebt gehaald ten opzichte van het aantal keer dat je zelf bent gestorven, deaths. Wanneer deze verhouding dus groter is dan 1 heb je vaker iemand gedood dan dat je zelf gestorven bent. Onder de 1 is dit net omgekeerd…en ben je dus niet zo goed in het spel dat je aan het spelen bent.